HOME/CONTACT

I N K & G L U E is een bureau van Jessica Donders.  Sinds 1995 legt zij zich toe op projectontwikkeling op het gebied van kunst & design én sociaal maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Naast designopdrachten vanuit deze praktijk houdt zij zich bezig met ontwikkeling van educatieve kunstprogramma's waarbij de nadruk ligt op talentontwikkeling, durven en doen! Ink & Glue ziet kunstzinnige interactie als effectief middel om ontmoetingen tot stand te brengen en verbindingen te maken met alle leeftijdsgroepen in de samenleving. Hierbij is de jarenlange ervaring, professionele en innovatieve aanpak onderscheidend en staat kwaliteit hoog in het vaandel. Om de projecten te realiseren werkt het bureau samen met een netwerk van kunstprofessionals, belanghebbende partners, verschillende doelgroepen, waaronder studenten.

 

Zapboek een social sustainable designproduct.  

Een maatwerk notitieboek met gedeeltelijk hergebruikt papier wat B2B wordt aangeboden. Door lokale partijen met elkaar in verbinding te brengen is er een duurzame samenwerking ontstaan, voor de totstandkoming van deze Zapboeken. Papierrecyclingbedrijf CVB Ecologistics draagt zorg voor de levering van de grondstoffen. Daarnaast verzorgt de drukkerij van de sociale werkplaats (de Diamant-groep) de productie. Aan het product werken mensen mee die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Omdat de totstandkoming van dit eigenzinnige maatwerk designproduct anders is dan het reguliere lopende band werk, worden deze medewerkers uitgedaagd om mee te denken over het productieproces.

 

Initiatiefnemer van Stichting Stoute Schoenen, activerende kunst en cultuurprogramma's. Dit zijn kunstprogramma's waarbij kunst en cultuur op een vernieuwende wijze in verbinding wordt gebracht met zorg en welzijn. Stoute Schoenen is een collectief van kunstprofessionals, die multidisciplinaire kunstprogramma's verzorgen ten behoeve van het welzijn van de deelnemers. De workshopcarrousel is een proeftuin waarbij een combinatie van schilderen, literatuur & ontwerpen, textiel, sculptuur, illustratie en theater aan bod komen.Het gaat om uitdagende kunstactiviteiten waarbij het belang van zingeving, beleving en plezier voorop staat. Geen tijdverdrijf maar talentontwikkeling!

Ervaring is niet nodig. Het motto luidt dan ook; "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"

  

INK&GLUE CONCEPT - PROJECTONTWIKKELING EN COORDINATIE

https://www.stouteschoenen.com

https://www.facebook.com/stichtingstouteschoenen/

Stichting Stoute Schoenen,

Theaterproject Gouden Mix, 

Zapboekproject notitieboeken, 

Textilesproject laptopsleeves

 

INK&GLUE WORKSHOPS (recycling thema)

Basisscholen, Theaters Tilburg, Stg Nederland Schoon, Tilburg Debatstad, Gemeente Tilburg, Gemeente Den Bosch. 

 

INK&GLUE FASHIONDESIGNS  

Kledingcollecties: Dobber, Central Station,V&D, Badgirls, DoubleFace, Tommy Hilfiger, Score,

Tassen, schoenen, accesoirecollecties: BK-Y , Wink, Shoesme, Milos en Desigual (in Barcelona).

 

 

Info@zapboek.nl

Jessica   Donders

Daendelsstraat 80

5 0 1 8  ET Tilburg

t:31(0)640018884