HOME/CONTACT

I N K & G L U E is een bureau van Jessica Donders.  Sinds 1995 legt zij zich toe op projectontwikkeling op het gebied van kunst & cultuur én sociaal maatschappelijk  en duurzaam ondernemen. Ink & Glue ziet de inzet van kunst en cultuur  als effectief middel om ontmoetingen tot stand te brengen en verbindingen te maken met alle leeftijdsgroepen in de samenleving. Hierbij is de jarenlange ervaring en professionele aanpak van groot belang kwaliteit te kunnen bieden en onderscheid te maken op innovatieve wijze. Bovendien werkt het bureau  vanuit een creatieve en kunstzinnige achtergrond graag samen met een netwerk van kunstprofessionals en in verbinding met diverse lokale partijen.

 

Een goed projectvoorbeeld is onder andere, het Zapboek. Een maatwerk notitieboek met gedeeltelijk hergebruikt papier wat B2B wordt aangeboden. Door lokale partijen met elkaar in verbinding te brengen is er een duurzame samenwerking ontstaan, voor de totstandkoming van deze Zapboeken. De partijen bestaan enerzijds uit, een papierrecyclingbedrijf (CVB Ecologistics) die zorg draagt voor de levering van de grondstoffen. Daarnaast verzorgt de drukkerij van de sociale werkplaats (de Diamant-groep) de productie. Aan het product werken mensen mee die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Omdat de totstandkoming van dit eigenzinnige maatwerk designproduct anders is dan het reguliere lopende band werk, worden deze mensen uitgedaagd om mee te denken aan het productieproces.

 

Daarnaast is Jessica initiatiefnemer van Stichting Stoute Schoenen, activerende kunst en cultuurprogramma's onder andere voor ouderen. Dit zijn kunstprogramma's waarbij kunst en cultuur op een vernieuwende wijze met elkaar in verbinding wordt gebracht met zorg en welzijn. Stoute Schoenen is een collectief van kunstprofessionals, die een multidisciplinaire kunstprogramma's verzorgen ten behoeve van het welzijn van de deelnemers. Zoals schilderen, literatuur & ontwerpen, textiel, sculptuur, illustratie en theater. Het gaat om uitdagende kunstactiviteiten waarbij het belang van zingeving, beleving en plezier voorop staat. Geen tijdverdrijf maar talentontwikkeling!

Ervaring ie niet nodig. Het motto luidt dan ook ; "ik heb het nog nooit gedaan , dus ik denk dat ik het wel kan"

 

Ink & Glue biedt daarnaast

- maatwerk bedrijfsworkshops als teambuilding

- kunstprogramma's met een communicatieve inslag voor overheid-, culturele- en zorginstellingen.

 

 

INK&GLUE DESIGN - CONCEPT - PROJECTCOORDINATIE 

Zapboekproject notitieboeken

Textileproject laptopsleeves

Theaterproject Gouden Mix

Stichting Stoute Schoenen

https://www.stouteschoenen.com

https://www.facebook.com/stichtingstouteschoenen/

 

INK&GLUE DESIGNS 

Textiel design

Grafisch design

Duurzaam design

 

INK&GLUE WORKSHOPS

Workshops vanuit de Re(f)use gedachte voor alle doelgroepen

 

 

 

 

 

 

 

 

Info@zapboek.nl

Jessica   Donders

Daendelsstraat 80

5 0 1 8  ET Tilburg

t:31(0)640018884